FRODE MIKAL LILLESUND

 

cv

biografi

«Å forme en skulptur med hendene er som å puste liv inn i materien. Min inspirasjon er naturens bevegelser, sykluser og vekst-mønstre. I naturen manifesterer livet seg som en evig utfoldelse av former. Mennesket er også natur. Jeg ønsker at skulpturene skal fortelle noe om hva det vil si å være et levende menneske. Mennesket som er tilstede. Gjennom tilstedeværelse finner vi vår plass evigheten. Jeg mener at kjernen i et godt kunstverk alltid formidler en bit av dette evighetsperspektivet.»


- Slik har Frode Mikal Lillesund selv beskrevet hva som motiverer ham til å skape kunst.Frode Mikal Lillesund (født 1974) har en unik profil innen skulpturfaget i vår samtid. Hans forståelse av klassisk skulptur og kunst skiller seg ut med hans dype innsikt i komposisjon og abstrakt formspråk. Med denne innsikten lader han skulpturene med spenning, dynamikk og rytme.


En særegenhet med Lillesunds formspråk er hans evne til å skape spennende komposisjoner med både monumentalitet og detaljrikdom. Figurene han lager kommer ofte nært opp mot det realistiske, men for kunstneren er det viktigste å skape en indre så vel som en ytre ”form-dynamikk” (formspråkets spenning og rytme) som fundament for det visuelle uttrykket i hans kunstverk.


Lillesund har vunnet flere priser for sine klassisk figurative skulpturer, og han har utført større skulptur-oppdrag som f. eks. ”Keiseren Peer Gynt” og skulpturmonumentet over Harald Hårfagre.

co/ Norsk Billedhoggerforening,

Hekkveien 5

0571 Oslo, Norway

+47 92 69 36 35

Skulptur & Kunst

www.skulpturkunst.blogspot.com